Saturday, July 21, 2012

Zoo Negara bersama2 Mak Dan Pawie



Assalamualaikum..berkurun jugak saya tak dapat update entry2 baru...asal nak update je,tawaran shooting tak henti-henti buat saya..mungkin ini ujian Allah buat saya samada saya masih mengingatinya dikala senang atau tidak....story ada tapi bila nak update malas...perasaan nak update blog tidak lagi se-semangat dulu..haha..mungkin perubahan usia buat saya rasa malas sangat nak update..anyway ini entry terbaru saya..saya sebenarnya tidak pernah terfikir nak ke ZOO Negara walaupun saya seorang yang menyukai haiwan..hahaaa...lastly pun saya pernah pergi ketika saya berusia 4 tahun kalau tidak silap..masa tuh mak dengan ayah bawak..now,mak yang cadangkan...mak kata"hang tak habis-habis shooting je,sampai takda masa dengan mak"....saya hanya kata"Mak,orang cari rezeki la,nanti ada masa orang bawak mak jalan2 k"..tapi mak tetap menggesa saya sebab rindu katanya...saya pun tak sampai hati nak kata tidak..saya akur sahaja utk ke Zoo..Walaupun penat di lokasi drama,namun saya rasa permintaan mak tu sukar utk saya tolak..mungkin mak terasa sunyi apabila masa saya dan mak semakin kurang sementelah saya sibuk di lokasi...Apabila saya shooting,saya lihat mak dan ayah masih tidur dan apabila saya pulang saya lihat mak dan ayah sudah tidur...tentu dia sangat merindui anak tunggalnya yang dulu..heheee...kami bergerak ke Zoo Negara dalam pukul 2.00pm..setibanya kami disana tepat jam 2.30pm...saya sangat excited...agak malu nak habaq mai sebenarnya..saya rasa saya tak pernah tengok binatang2 di hadapan mata saya...haha...kalau dulu saya pernah kata saya pergi ke ZOO tetapi masa tu masih kecil..hehee...tak ingat dah..bila masuk,saya nampak ada seekor binatang ni..namanya SIAMANG..dia menyerupai monyet...kira adik beradik monyet jugak la ni..hehee...


Siamang

adik beradik monyet la ni..

Enggang


Arnab

anak rusa

Keldai

apa tah nama binatang ni..haha


tupai

tengkorak buaya


landak

kambing

My Map


Me and Badak Air

Lebah

Rusa


Kanggaro

Kambing Gurun

Kelawar



Mak and Pawie



Unta

kami ber-3..happy family

katak





butterfly man.hahaa


rama-rama ni memang sangat sporting.cer tengok gambar bawah..



orang utan




musang terbesar di dunia


memerang..comel bangat..pandai dia pose time saya ambil gambar..

cik harimau tak sudi pandang kitorang..haha

Singa yang tak mau tengok muka kami..dok bayar mahai-mahai..hang buat kami laguni noh..takpo-takpo..chek ingat sampai bila2 cik singa..hehee




unik burung ni..





sopan je anak kancil ni.eheehe










pawie takut pegang ular..hehe


kura2 gergasi


4 comments:

NurAfizahMazlan said...

Asal gambar pawie yang butterfly tu tiba2 besar sangat, p.e? HAHAHA

ell lina said...

cute nya mak p.e..die brapa umur ey??

Meor Fez said...

biasa la tu Syafie...edup sbg Putera Tunggal :)..apa yg kmu rasa...meor pon rasa...hahaha....dan sya pon dh lama x pgi zoo ngara....trasa nk g plak....

shasha ibrahims said...

omeyynyaaa, ehh kejap .rambut awak macam landak laaa .huahuahau JK :P