Thursday, December 29, 2011

Apa Pendapat anda mengenai Dakwah versi K-pOp

Senyuman perhiasanku


Assalamualaikum..ramai yang tegur saya..."wei,aku pelik lah..asal setiap kali aku nampak muka kau,tak pernah aku tengok kau tak senyum"??..hahaha.."cuba jangan senyum walaupun sekejap"..hehe..saya ckp jela "nk buat mcm mana memang dah terbiasa senyum kan"..hehee..


saya pun tak tahu kenapa saya suka senyum..sejak kecik saya suka senyum..memandangkan saya ni jenis yang kuat berangan..so fhm2 jela..hehe..saya nampak cermin saya senyum,saya gembira saya senyum,saya malu pun saya tersenyum kambing,saya penat pun saya cuba utk senyum,saya bad mood pun saya try utk senyum,bila saya sedih pun saya cer try testing tuk senyum...hehehee...memang dilahirkan utk jadi mcm tu kot...but tengok keadaan jugak la..kang org kata saya gila pulak..but memang saya akui separuh hidup dan masa saya banyak menghabiskan masa dengan senyuman...kdg2 bila saya bawak motor..saya akan nyanyi apa sahaja jenis lagu terutama hindustan sambil tersenyum..hahaha...pernah sekali,saya nyanyi sambil bawak motor dan feeling2 mcm ada kamera depan saya walhal saya tengah bawak motor..tiba-tiba ada sorang makcik lalu dan tengok saya..dan masa tuh baru saya perasan..masa tuh terus coverline baik punya cilok..saya buat2 betulkan cermin(side mirror)..wakakakkaa..memang kelakar toq..hehee...makcik tuh tengok sampai mata dia terbeliak sebab ingatkan saya gila...haha..kelakar2..



akhir kata,senyumlah selalu..moga2 segala masalah yang datang dpt ditangani dengan baik..
amalkan
.
.
.
.
........."ALL IS WELL"......
hehehee

(adaptasi dr filem 3 idiots)

Wednesday, December 28, 2011

Media Hiburan Splash Party 2011@Taman Botani,Shah Alam

Assalamualaikum...
hahaa...ini utk media hiburan..
hehe..
aktiviti ini bertempat di TMN BOTANI,Shah Alam..memang best..sebelum ni kak nisa(gebata) pernah bawak saya dan pawie pergi namun tak boleh masuk sebab tutup..now baru dapat masuk..memang best..sejuk je mata memandang..dari luar nampak biasa2 je...but bila masuk memang tenang je jiwa nih..hehehe...saya perlu ada disana tepat pukul 11 am..so kena siap cepat2..pukul 9 dah ada dlm komuter...tp mcm biasa lah..komuter tu berhenti rehat saja dah 15 minit and bergerak slow selama 4 stesen..haha..sabar jela..hehehe..lg 10 minit nak pukul 11 baru saya sampai..nasib baik..fuhh..hehehe
sampai sana abg iqram dan budak2 juvana dah ada..saya orang terakhir la ni.hehee...
saya sangkakan photoshoot kat tepi kolam rupanya kami kena mandi kat dalam kolam tuh...semua artis memakai baju mandi seperti yang dikehendaki..saya pulak pakai seluar jeans.hehee...nasib baik abg iqram bawak baju lebih..alhamdulillah..


saat nak tukar baju..hehe

lepas tuh semua artis kena basah..caranya seperti ini..

Cik meen selaku editor media hiburan memberi ucapan..

haha..muka dah burn dan kepenatan..siapa ada tips nak bagi wajah tidak burn??

abg panjang..sy xtahu namanya tp semua panggil panjang maka saya pun panggil dia panjang la..wakakaka

abg iqram saat kesejukan

abg talha,abg nubhan,abg iqram dan abg syazwan zulkifli atau lebih dikenali sebagai apek juvana

berposing yo!.hehe

abg johan aasari..

kak abil

haha..budak kecik ni..hehehe

abg talha

abg dior



saat makan sandwich yang paling sedap:)

abg anding

abg amran ismail

abg apek

\
kak ika mentor

abg adam

abg nubhan.

Hidup suatu perjuangan

Assalamualaikum..
Hidup suatu perjuangan...
sejak kecil lagi kita diajar erti perjuangan dan persaingan..kita sanggup melakukan apa sahaja asalkan kita berjaya...ada yang sanggup melakukan cara salah utk berjaya dan ada yang sebaliknya...
matlamat kita hanyalah utk mencapai kejayaan...
kejayaan yang tidak pernah mengenal titik noktah...
kejayaan yang membelakangi keunggulan...




Berjuta-juta sperma berjuang mati-matian utk mendapat pengiktirafan "paling kuat"..tetapi hanya satu sahaja yang mampu menggalas tanggungjawab ini...apabila selesai dilahirkan,kita perlu terus berjuang utk hidup..kita berjuang utk menjadi kuat..kita berjuang utk menjadi pandai..kita berjuang utk menonjol..kita berjuang utk segalanya...

kita berjuang utk mengejar pembangunan..

kita berjuang utk bergaduh,mencakari dan sebagainya

kita berjuang utk negara

kita berjuang utk agama

kita berjuang utk berperang..



kita berjuang utk hidup dan menyakiti org lain

kita berjuang utk menjadi yang paling hebat

kita berjuang utk cantik,
kita berjuang utk duit,
kita berjuang utk diri sendiri,
kita berjuang utk ibu bapa kita,
kita berjuang utk org lain,
kita berjuang utk hasilkan filem,
kita berjuang utk dicintai,
kita berjuang utk mencintai,
kita berjuang utk mendapat nama,
kita berjuang utk menjadi keikhlasan...

dari segala aspek kita berjuang samada baik atau tidak...semuanya pasal kehidupan..kadang2 saya rasa perjuangan ini sesuatu yang memeritkan dan menyeksakan..apakah ini matlamat perjuangan??adakah perjuangan menuntut seseorang melupakan seseorang yang lain??apakah tanpa perjuangan manusia tidak boleh hidup??..adakah perjuangan ini membuatkan manusia itu lebih mementingkan diri sendiri??..bagi saya perjuangan itu tiada salahnya..kita memang dilahirkan utk berjuang...namun sikap manusia itu sendiri yang mencemarkan erti perjuangan yang sebenarnya....pelajar yang bodoh,buta tuli dibiarkan sehingga bertambah jumlah angkanya..kebodohan dan kekurangan mereka dipandang remeh oleh masyarakat dan meletakkan mereka di hierarki paling bawah..kewujudan mereka tidak pernah dihargai dan seolah-olah hilang ghaib disangka mati walhal mereka berada di depan mata...para pelajar yang berpotensi dan bijak sering diberi peluang utk terus maju ke hadapan dan mereka lebih bernasib baik apabila mereka "berduit" dan "mempunyai nama"..itu suatu peluang cerah buat mereka..bagi mereka yang pandai namun kekurangan dari segi harta sering ditinggalkan dan perlu mencari tapak dan ruang utk bernafas dan terus hidup...kekurangan mereka itu dianggap menutup segala peluang yang ada..bagi saya,kekurangan itu mesti diisi bukan dengan dibiarkan..kita hanya belajar utk mengenal erti kelebihan sehingga kita melupakan erti kekurangan......

Saturday, December 24, 2011

StarChat utk filem Songlap..Check it out!...

http://www.ustream.tv/recorded/19139377
video chat kami...klik disini untuk menonton..:)



hahahaa..ni time sengal..hehehe

Friday, December 23, 2011

Promosi "Kerja Kotor,Sapu Bersih" di Kelebang,Melaka...



Assalamualaikum kalian..anda bagaimana..??adakah anda semua sihat??..saya sudah lama tidak meng'update blog..lately ni pun saya hanya update gambar2 sahaja tanpa tulisan yang berjele-jele..hehee..but hari ini saya mempunyai masa yang panjang untuk menulis..hehee..baiklah..baru-baru ini selepas selesai STPM..saya terlibat dengan Program Karnival Gegaria Harian Metro di Pantai Kelebang,Melaka untuk mempromosikan filem SONGLAP di sana bersama-sama Abg saya dan kakak saya..siapa tahu???hehee..mestilah abg shaheizy sam dan kak sara ali..selain dibantu oleh beberapa orang Grandbrilliance..mereka sangat baik dengan saya dan hubungan kami sangat akrab macam adik beradik...kerjasama tu mudah dibentuk dan yang paling penting "sekepala"..hehee..baiklah ayuh saya pekenalkan mereka yang saya maksudkan.hehee


ini saya..hehehee..

Ini abg Hadi..dia seorang yang rajin,tak reti putus asa dan sentiasa menjaga kami semua dengan baik..thx Bro..^_^....

Ni Abg Syafiq dan Kak Nad..diorang ni pun memang sporting giler..hehee...kak nad ni mukanya ala-ala kak LISA SURIHANI...hehee..

ni saya panggil Abg Johnny Depp..

mereka sangat bertungkus-lumus..

Abg Zahiril Adzim,dan Kak Shera yang sedang melatah..hehehe

bersama-sama kumpulan FORTEEN..


Sampai je disana..saya kena shuffle pulak..sebab nak bagi hadiah pada penonton yang boleh shuffle..saya dahlah tak pandai shuffle..but saya buat jela..bantai je...hehehee..sampai lidah pun terkeluar..wakakaka..

taraaa..saya cover malu sebab tak pandai shuffle..wakenabeb..but orang melaka memang sporting..:))


Abg sam..


ramai sangat2..memang mengejutkan saya...hehe

yeah..inilah pemenang shuffle yang berjaya beat saya..cool:))


Kini giliran Abg Zahiril dan Kak Shera Ayoub pulak mempromosikan filem Sesuatu yang tertinggal..jangan lupa tengok lepas ni k kat pawagam...

masa untuk signature..hehe





perghhh memang geram tengok budak yang saya pegang tuh..sangat comel..hahaa..nasib baik saya tak kahwin lagi..wakakaka


masa untuk gerak kasi serbu pawagam...hahaa..

model2:)hehee




Alhamdulillah..respon terhadap filem songlap ada yang positif dan ada yang negatif but overall positif lebih banyak..Alhamdulillah...saya akur dengan pandangan masyarakat..but apa yang boleh saya katakan songlap menyajikan paparan kehidupan secara realiti dan setiap babak yang diwujudkan bukan kosong tetapi mempunyai sebab dan akibat..penonton agak tersiksa utk berfikir dan secara tidak langsung penonton perlu bermain teka-teki untuk mengetahui what happen..Next!..Next!..itulah kelainan songlap..mungkin permainan sebegini masih baru dalam industri perfileman kita..To me,setiap scene dalam songlap sangat indah dan membawa interpretasi yang luas dalam skop yang besar..dan bagi saya wajar jikalau penonton Malaysia didedahkan dengan keadaan sebegini..sedikit sebanyak kita dapat menguji tahap pemikiran kita..Songlap bukan hanya bersandarkan pada luaran semata-mata but menyentuh tahap emosi yang paling halus dalam diri manusia..Isu perdagangan manusia menjadi pengenalan utama buat filem ini dan diolah mengikut rencah yang sepatutnya..Songlap digarap dengan berat namun disampaikan dengan ringan kepada penonton dan ditambah dengan elemen humor dan bahasa tubuh tanpa perlu pelakon menyebutnya..ada yang bertanya pada saya kenapa ending filem SONGLAP begitu??..saya hanya katakan pada mereka...adakah anda tahu anda berkahwin dengan siapa??..siapa nama anak anda??..bagaimana cara anda hidup pada masa hadapan???(dalam keadaan tersenyum)..lalu mereka menggelengkan kepala..saya kata itulah jawapannya..Songlap tidak mempunyai penutup yang sempurna seperti kebanyakan filem namun dengan sedikit simbolik yang ditonjolkan pada akhir cerita..saya rasa penonton dapat menekanya..begitu juga dengan scene2 lain..To me,Perfect ending terlalu fantasi...walaubagaimanapun,saya sangat menghargai sokongan padu anda semua..tanpa anda semua maka tiadalah kami..thanks 4 ur support..walaupun Songlap hanya 18 thn ke atas but anda yang bawah 18 thn jangan sedih..anda boleh dptkan DVD nanti ok??..:))

selepas serbu pawagam.kami pergi minum ICE BLENDED KELAPA..memang terbaik:)





keesokannya....kami join pulak aktiviti yang disediakan..haha..memang penat..kena lari atas belon..hehee


saya lawan dengan kak sara ali..hehehee..

saya pun lupa kenapa saya gelak macam tuh..hehehe




pasangan suami isteri yang sporting dan romantik.piwitttt..:)





hahaa..habis berlari..saya terus pitam....sebab asalnya saya demam teruk..dah dekat 3 minggu...haha...memang takleh kata apa2..hehee..but memang happening..walaupun pitam tapi tangan tetap on twitter..wakakaka


terbaik:))   <3   hahhaa..dah jangkit dengan ayat abg sam..hehee..

dah macam adegan filem hindustan pulak..hehe

masa utk bergerk ke destinasi lain..



















thanks semua warga melaka kerana sporting..anda memang terbaik..see u guys next time k:)..seriously,saya pasti merindui wtk2 dalam filem Songlap..dan org2 yang bnyk membantu menjayakan filem ini..ini suatu kenangan yang sangat indah dlm diri saya...thz semua..Assalmualaikum..