Wednesday, May 9, 2012

Teater 2012-THE BIGGEST FAMILY of INFLAKASTA IN THE HOUSE yo!

Assalamualaikum kwn2 di blog,twitter,facebook,bbm or kenalan baru yang sedang menjengah ke blog ini...Maaf sebab lama tidak mencoretkan idea,kisah atau apa2 sahaja disini...Sejak kebelakangan ini,jadual seni saya sangat "PAD"....Alhamdulillah...tapi hari ini saya nak update mengenai kisah baru yang turut menyentuh hati saya...

Kisahnya bermula di pentas teater SMKGS...ramai beranggapan teater adalah suatu kerja yang mudah dan dibuat ala kadar+sambil lewa...namun sangkaan mereka meleset tatkala mereka menyertainya...teater bukanlah suatu kerja yang ringan dan bukan juga  berat namun teater menghimpunkan segala emosi utk digabungkan di atas pentas..Ia memerlukan komitmen,fokus dan usaha yang tinggi selain menyatupadukan semua krew yang terlibat..Ia bagaikan sebuah keluarga!

Sekolah Menengah Kebangsaan Gombak Setia memang mempunyai bakat2 yang unik namun tidak disogok dengan sepenuhnya....Setiap sekolah mempunyai trademark dan gaya tersendiri dalam mempamerkan bakat mereka...dan pentas teater merupakan salah satu cara kami berkomunikasi,mengeratkan hubungan sillaturahim,mencari imaginasi dan berhempas pulas utk meneruskan kehidupan di atas pentas selama 30 minit...mungkin bagi mereka yang sudah biasa dengan medium teater...masa 1 jam tidak ada masalah buat mereka ..namun bagi golongan baru..ia merupakan satu cabaran yang perlu diselangi dengan satu tindakan yang bijak...mereka harus bersatu tatkala di atas pentas..

Saya lahir daripada pentas teater SMKGS pada tahun 2008 dan 2009..Pada waktu itu,saya berusia tingkatan 4 dan 5...Ia sebuah memori yang tak pernah padam dalam kamus diari saya..walaupun saya sudah meninggalkan sekolah pada tahun 2011 namun segala memori bersama ahli teater lain masih terpahat di dalam hati...Teater SMKGS dipandang hina pada waktu itu bahkan sehingga kini pandangan segelintir manusia masih sukar diubah...Mentaliti mereka terhadap seni selalu menimbulkan pelbagai spekulasi..yakni buruk...Kami beramai-ramai menggerakkan teater walaupun pada waktu itu kami tahu niat kami ni mesti tak akan kekal lama namun dengan berkat kesabaran dan usaha sama,kami berjaya....

Jadi utk meneruskan perjuangan ini,saya sentiasa berfikir yang saya mahu melahirkan suatu bakat yang unik walaupun buat pertama kali beraksi di atas pentas...Cikgu Zetty(selaku guru seni dan persembahan) meminta pertolongan saya dan iera utk membantu pelajar2 teater baru kerana jurulatih mereka tidak dapat hadir dek kesibukan urusan diluar...saya tanpa berfikir panjang terus melangkah kaki ke SMKGS yang sangat saya hormati dan sayangi utk mengenali bakat-bakat baru ni...setibanya saya,iera dan mira wardrobe ke dewan sekolah...hati saya rasa sedikit kecewa dengan pelakuan mereka semua yang tidak mempunyai adab,sombong dan terlalu yakin akan diri mereka..mereka bukan seperti kami dulu...tapi saya hanya tenangkan diri dan layan sahaja kerenah mereka..Saya bertanya"okay..korang dah buat ker kerusi panas"?..Jawab mereka"Dah!dah abg..kami dah buat..kita orang dah dapat watak..kita buat watak terus la..."...saya hanya tersenyum....Saya membalas"korang dah berlatih vokal dan lain2"?..Jawab mereka"dah abg..kami dah tahu semua tu..skip jela..kami dah dapat watak..saya dapat 3 watak dan dia 4 watak dan dia 2 watak"...(lebih kurang mcm tu la dialognya)...saya hanya akur sambil tersenyum pada iera dan mira wardrobe...jadi tanpa membuang masa saya memanggil seorang demi seorang utk melakukan watak yang telah diberi kepada mereka...namun hasilnya biasa-biasa sahaja...belum sempat saya melihat kesemuanya..saya terpaksa minta diri kerana shooting....jadi iera dan mira yang handlekan...

Keesokannya,saya datang lagi bersama-sama iera,nasz dan mahmud...kali ni kami tidak dapat buat kat dalam dewan kerana dewan digunakan..jadi kami terpaksa beralih ke gelanggang bola tampar...kali ini saya hanya fokus pada watak SITI,KASTABONG....kami sebagai senior yang pening nak mengintepretasikan watak kastabong ini bagaimana...saya membayangkan lain dan mereka membayangkan lain...maklumlah saya tidak ada pengalaman mengajar..saya hanya katakan pada mereka"Abg tak perfect jugak dan abg bukan datang sini utk mengajar tetapi sekadar nak share je..cuma yang abg minta kamu semua fokus dan disiplin"...namun belum sempat saya membantu mereka,sekali lagi saya terpaksa mengundur diri kerana shooting...jadi hanya nasz dan mahmud yang handle...

Pada keesokannya saya datang ke sekolah...mereka semua minta maaf pada saya..saya agak terkejut pada awalnya..mereka kata abg nasz marahkan mereka..saya pun tak tahu apa yang nasz marahkan mereka...tapi mungkin bersebab..tapi bagus juga kerana at least mereka tahu kesalahan mereka...

selepas itu,seorang demi seorang muncul menggambarkan watak yang dilakonkan mereka..bagi watak SITI saya hanya nampak SARAH,RINI,AISYAH dan MAYA...keistimewaan 4 ini adalah mereka ada jiwa ibu...
Maya khusunya sudah dipilih oleh jurulatih mereka secara rawak sebagai watak SITI namun bagi saya kurang adil kerana beliau hanya memlilih secara rawak dan bukannya melalui penilaian bakat dan kebolehannya mengendalikan watak tersebut...jadi kalau ada 15 orang,10 watak..saya kena juga try one by one ikut character sampai saya jumpa...
keunikkan SARAH-beliau boleh jadi gedik,dia boleh jadi jahat dalam senyap dan dia boleh jadi ibu tapi dari segi kekuatan vokal beliau perlu dilatih lagi...
Keunikan AISYAH-beliau berjiwa tatkala memegang ibu...namun utk watak lain beliau perlu dilatih...dan kelantangan vokalnya agak rendah...
Keunikan MAYA-beliau mempunyai suara yang sangat jelas dan beliau suka tersenyum namun dari segi penghayatan masih perlu diperbaiki...pada saya,beliau adalah saingan terdekat rini...kalau boleh kami cantumkan kedua-dua ni..dah ummphh..hehehe...
Keunikan RINI-beliau memang sangat berjiwa tatkala memegang watak ibu...apabila beliau memakai cermin mata dan menjadi dirinya..saya langsung tak nampak kelibatnya until beliau menjadi SITI..kebolehan beliau menguasai emosi SITI tu sangat "INTENSE"..bukan mudah utk mendapat emosi sebegitu..saya tak tahu apa yang dia lalui di zaman silamnya namun watak SITI masih berbekas dalam hati saya...namun dari segi kawalan vokalnya tidak begitu konsisten..beliau sentiasa perlu diingati...

utk watak KASTABONG pula..Pilihan saya tentunya pada ZAHIDAH,UMMI,AYU
Keunikan ZAHIDAH-beliau mempunyai wajah yang lembut tetapi boleh digarangkan..what i mean is"matanya boleh menampakkan keangkuhannya"...namun dari segi gaya dan corak lakonannya..saya merasakan dia seorang penyayang...
Keunikan AYU-seorang gadis yang garang tapi dalam diri ada taman..hehehe...dia nampak garang tapi tidak konsisten...
Keunikan UMMI-ummi ni kalau kita pandang sekali je..kita akan ingat dia seorang pemalu...tapi kalau tengok berkali-kali dia memang TIP-TOP..cuma beliau harus yakin dan percaya pada dirinya yang dia boleh buat...Beliau menjadi kastabong membuat saya begitu terpegun..dan masa tu mulalah timbul pelbagai idea..saya membayangkan beliau ni bagaikan seorang ratu pelik yang jahat,bongkak,sinis dan kejam dalam baik...perghh..kalau nak describekan memang tak habis..hehehe....

Utk watak JAKIDAN...saya memilih AYU,SYAFIQ,SARAH dan MAYA...
Keunikan AYU-Beliau boleh berlakon dan dapat menjadi separuh dari diri jakidan namun tak begitu konsisten kerana saya nampak ayu lebih berkebolehan berada di belakang pentas sebagai  PENGARAH ARTISTIK..yang mana mengawal segala benda..beliau ada kekuatan di bahagian itu..
Keunikan SYAFIQ-Beliau antara pelajar lelaki yang berjaya menjadi pilihan saya utk watak kastabong..namun saya tidak begitu nampak kekuatan beliau sebagai orang yang berpengaruh...saya berpendapat beliau lebih sesuai menjadi MARHEN berdasarkan mata dan muka...
Keunikan SARAH-saya nampak beliau begitu feminin...boleh jadi gedik dan boleh menjadi informer terbaik...
Keunikan MAYA-maya boleh menjadi begitu jahat namun beliau suka senyum...hehee....

Utk watak DIBISI-Saya hanya memilih ANDYKA
Keunikan ANDYKA-beliau nampak sangat intelek dalam masa sama nampak sombong,seorang yang berpengaruh dan berfikiran jauh...saya rasa watak dibisi sangat ngan dgn dia,cuma andyka selalu terkeluar slang jawa dan english...tapi itu cuma masalah kecil sahaja...hehehe

Utk watak MARHEN-saya hanya memilih SYAFIQ
Keunikan Syafiq kerana bentuk wajah dan mata menunjukkan bentuk penderitaan yang dirasai olehnya...pada mulanya saya kurang yakin dengan lakonan SYAFIQ sebab dia seperti berlakon dan bukan pencerita...namun beliau berusaha bersunguh-sungguh dan akhirnya beliau sangat mengagumkan saya.

TALIBA-Utk watak ni saya confused nak letak lelaki or perempuan..dan akhirnya saya letakkan FARID sebagai Taliba
Keunikan Farid-beliau mempunyai sepasang mata yang romantik yakni mengasihani golongan hawa...tetapi dari segi dialog dan gaya lakonan beliau perlu belajar banyak benda lagi...

Utk watak  INFLA saya memilih ZAHIDAH kerana walaupun dia anak bongsu namun seperti yang saya katakan tadi dia mempunyai jiwa penyayang yang kuat..saya nampak jiwa kakak pada dirinya...kematangan dia mengawal emosi sangat memberansangkan...

Utk watak KASTA saya tidak pilih siapa-siapa dah..saya hanya nampak SERIKANDI..Beliau bukan sahaja kecil tetapi suara beliau yang lantang dicampur dengan emosi yang dibantu oleh ZAHIDAH sangat luar biasa...mereka memang nampak seperti adik beradik yang menderita...dan lakonan mereka sangat natural..

Utk Pemilihan SUARA saya memilih MAYA kerana Maya mempunyai vokal yang sangat lantang,tegas dalam keperitan..cuma dari segi penghayatan,saya perlu bantu dia sedaya yang boleh dan sentiasa mengingatkan beliau supaya jangan tersenyum..hehe

Utk Audio saya letakkan Pian dan Ady sebagai partner..Ia lagi memudahkan mereka...

AISYAH,LINDA DAN AMANDA saya letakkan di bawah unit WARDROBE kerana mereka nampak akrab..

ASIAH,RAJA,NIEZAM,HAPIZ,LOQMAN saya letakkan di bawah unit PROPS...



Dari Kiri-Pian,Andyka,Syafiq,Ummi,Zahidah,Sarah dan Maya..inilah hari-hari kami...

ummi,zahidah,sarah,maya,serikandi,amanda dan linda...
mereka pada mulanya memang nampak fight betul2 utk dapatkan watak mereka..namun seperti yang sudah tersurat saya katakan bahawa ini bukan utk kebaikan sorang2 namun kebaikan teater...finally,mereka akur..

ni Ayu selaku Pengarah Artistik..walaupun beliau tidak terpilih seperti yang diharapkan namun beliau sangat optimis dan melakukan kerja sebagai pengarah artistik di luar batasan..Goodjob Ayu!.


Miera,Ain dan Iera

ni sarah..masa ni saya buat latihan vokal,cara main level,ruang dan permainan lain sebelum menghayati watak...

Lihatlah semangat mereka...mula-mula mereka macam sombong..tak nak tegur yang lain..hal kau hal kau,hal aku hal aku..namun semua tu dah takda kerana lepas tu semua saling sayang menyayangi antara satu sama lain..
ayu tido erk??hehehe


Serikandi,Maya dan Zahidah ketika beraksi watak anak beranak..

Praktis"Jalil Jalal Jalan Jalan,
Jumpa Jenab Janda Jusoh.."...

Ni Rini

kesian semua..ahahahaa

Maya


SYAFIQ

IERA DAN MIERA

UMMI,SARAH DAN LINDA...

UMMI sedang tido..hehehe..-_-..hehee

setelah beberapa hari,keakraban kami semua mula terpancar...dan kemasukan Ahli baru bernama AZEERA,NABILA dan LINDA props sangat digalakkan...

lihatlah pe'el masing2..haha..sama gilo dengan abgnya..hehehe..farid still ini character tu..hahaha..

Dari Kiri Bawah,Tengah dan Atas-AISYAH,ASIAH,SYAFIQ,RAJA,FARID,ZAHIDAH,IERA,SAYA,UMMI,SERI,LINDA PROP,PIAN,MAYA,AMANDA,AZEERA & NABEELA..






MAYA bersama Skripnya!..

2 teraju utama Inflakasta-SYAFIQ DAN ANDYKA..


saat melatih rini utk part last!..pada mulanya agak sukar namun rini cepat belajar...

"Hidup bersama,mati bersama" salah satu dialog dibisi yang telah dijawakan..hehehe...

Bersama anak tercinta..

Asiah bersama-sama Zahidah..mula-mula jumpa zahidah..saya panggil dia adik u-tube sebab muka dia ala2 org pilipina yang miming lagu wannabe..hehee..

Cikgu Nazihan antara guru yang banyak membantu kami semua..thx cikgu!..


4 sekawan!

Seri:D

wajah iera mcm tgh berlakon cerekarama..hehee..jangan marah noh..t kena jual..hehehe



sweet couple..

maya





ummi,rini,sarah dan linda



Pian sedang mencari muzik yang sesuai utk scene2 tertentu..



my adik:)





lihatlah telatah mereka semua...satu hari nanti,diorang pasti merindui semua ni..hehe..



Sandra/ACHIK

Masa ni memang sakai giler...dengan rambut panjang..hahaha

 





Ladies And Gentlemen...INFLAKASTA..

Masa ni masa agak menyedihkan sebab saya takleh ajar diorg dah..sebab saya ada shooting...jadi diorg perlu practise sendiri dan buat sendiri...even masa hari pertandingan mereka pun saya takkan dapat hadir sebab shooting..masing2 semua nampak down je..

Last Pic

ni dah lari tema dah..hahaa..ni bukan kelab teater tp kelab silat dah ni..hehehee

bergambar la sepuasnya..eeheee..


lupa nak mention..2 hari sebelum tu jugak khaleed masuk dan niezam dikeluarkan akibat tidak ada komitmen


masa ni saya hanya dengar sahaja apa yang mereka cakap...masing2 mata dah berair sebab suruh saya minta cuti pada hari pertandingan mereka..saya nak kata tak boleh pun saya tak sampai hati sebab hati saya memang sangat dekat dengan diorg..maya sempat berdialog"jangan tinggalkanlah yang lain"..hhehee..word yang paling mencuit hati kitorang semua..hahaha

keesokannya mereka berlatih mcm biasa...kali ni hanya iera sorang yang handle..tp saya ada berita baik..sebaik saya pergi berbincang dgn org produksi..mereka katakan yang mereka tunda tarikh shooting selepas tarikh pertandingan..jadi bolehlah saya join diorg...alhamdulillah..

get ready guys...bila jumpa mereka di dewan...saya katakanlah pada mereka"Abg ada bad news"
diorang kata "apa tuh abang?".
saya menjawab"abg mnx maaf sgt2 kat korang sebab boleh ikut korang pergi bertanding"..
pada mulanya mereka semua tercengang sebab saya buat dialog tu mcm hambar...last2 baru terukir senyuman dan happy di wajah mereka...diorg semua mmg comel2 belaka..hehehe



Kini tibalah hari yang ditunggu-tungu..hari rabu bersamaan 2hb MEI 2012..sebanyak 14 sekolah yang menyertai dan kami dapat angka giliran no 3 or 4..saya lupa dah...saya kata pada mereka"abg tak nak korang pk menang..buatlah seikhlas mungkin dan jujur dgn lakonan korang...insyallah ALLAH maha mengetahui apa yang korang buat..cukup korang bagi yang terbaik utk mengharumkan nama sekolah...abg xnak korang harapkan kemenangan sebab abg risau korang frust"...mereka semua akur..
kami perlu ada disekolah tepat 6.30 am..nasib baik loqman berjaya dapatkan smoke machine last minute..kiranya dapat menjadi serbuk perasa di atas pentas...loqman memang seorang pelajar teater yang berkualiti..beliau cepat pantas dan kreatif...goodjob dik...beliau tolong buatkan darah dan letak dalam plastik...satu saya harus puji mereka semua sebab mereka sangat bersepakat,bekerjasama,kreatif,tak kisah dimaki dan boleh memberikan mutu persembahan yang terbaik dengan latihan kurang daripada 2 minggu..bayangkan...?..bagi saya bukan mudah utk seseorang pelajar memahami medium dan lakonan teater yang sebenarnya dlm masa yang singkat..even saya pun tak begitu arif..saya ajar mereka pun berdasarkan gerak hati dan pengalaman...jadi saya bukanlah the perfect teacher yang cukup dengan ilmu..insyallah next time saya akan persiapakan langkah ke arah itu..bagi saya mereka semua memang hebat..saya bangga latih mereka...saya selalu nasihatkan mereka..saya mahu sekolah,orang luar memandang tinggi kepada bakat gombak setia...kalau sebelum ini kami tak dapat dana nak beli pelbagai benda,tak dapat nak gunakan dewan dan terpaksa berpindah randah oleh kerana pihak tertentu tidak mempercayai kredibiliti kami..kami tak kisah kerana kami hanya nak buat yang terbaik...kami nak banggakan sekolah...kami mahu menyambung generasi lakonan teater di pentas SMKGS..kami tidak mengharapkan kuantiti namun kualiti...sewaktu tiba di SEKOLAH TEKNIK GOMBAK..saya berpesan kepada mereka"walau mcm mana bagus atau tidak kita perform,kita perlu instifar,bertawakal dan jangan mengutuk pihak lawan sebaliknya menyokong antara satu sama lain..menghormati apa yang mereka persembahkan...jika kita menghormati mereka,pasti mereka menghormati kita..insyallah..
biarpun persiapan kami kurang daripada 2 minggu namun itu bukan penghalang utk kami lakukan yang terbaik...sebelum ke pentas,kami membuat latihan vokal...andyka,rini dan ummi nampak paling gubra tapi saya percaya mereka boleh buat...sayalah manusia yang paling gubra di kawasan penonton..setiap detik tu saya rasakan sangat berharga dan hati saya rasa tak sedap saja..tp saya perlu tenang dan yakin...mujur mereka memberikan persembahan yang terbaik...rini memang terbaik dan saya memang salute dgn kebolehannya ...tahniah dik....ummi juga begitu namun saya faham dia tidak begitu selesa dengan baju yang dipakainya membuatkan pergerakannya terbatas..namun beliau sangat mengagumkan saya...syafiq memang nampak sebagai marhen..beliau memang sukar nak marah dan membawa emosi itu dr mula smpai akhir tp finally dia berjaya...andyka juga bersungguh-sungguh membawa wataknya..alhamdulillah slang jawa dan english berjaya dikawal..good adik:D..zahida dan seri sentiasa konsisten dan memberi mood kepada audiens dalam medium yang sangat meruntun jiwa...farid,finally dia bangun dan buktikan di atas pentas.walaupun dia tidak banyak dialog tetapi lakonannya bertambah baik...dia mula memahami lakonannya dan segalanya mencuit hati..goodjob dik..sarah,selalunya saya akan tegur part dia berdialog dan cara berjalannya yang nampak dibuat-buat...namun finally kat atas pentas beliau nampak sangat kejam dalam baik..agak feminin dan tahniah dik..awk berjaya menguasai pentas dari hari sebelumnya..maya yang saya gambarkan sebagai angel menjadi..cuma mungkin part dia masuk tu perlu diubah lagi pada masa akan datang..feelnya juga dapat dirasai..maya memang sukar keluarkan feelnya..saya pun tak tahu kenapa tapi utk terakhir kalinya dia berjaya..dengan jubah putih yang disarungkannya menampakkan dia begitu misteri..tahniah dik...pian dan ady banyak kali melakukan kesilapan tatkala menjaga audio..sebab kebanyakkan cue datang dari music..namun utk pertandingan,kesilapan yang mereka lakukan tidak begitu besar..masih boleh diperbaiki..thanks sebab korang berdua menjadi audio yang terbaik buat kami semua..
thanks pada wani sebab make upkan semua pelakon..anda memang terbaik..thanks juga sebab tenangkan abg tatkala abg takda mood..nanti abg ganti make up awk haritu okay?:)...ayu terima kasih sebab menjadi pengarah artistik yang terbaik..adik mmg berbakat..jgn sia-siakan itu..
thanks kepada syafiq sebab menjadi ketua yang kelakar dan sempoi...thanks juga pada cikgu zetty,cikgu nazihan,cikgu affix dan cikgu zuliawati...terima kasih buat semua pelakon...thanks pada warga kerja prop dan wardrobe..linda,aisyah,amanda,asiah,raja,khaleed,hapiz,nabeela,azeera,linda prop,loqman dan lain2 yang tidak disebut..korang sanggup balik kul 9 hanya semata-mata utk teater..abg salute korang..nabeela pernah cakap kat saya yang selama ini dia ingat teater senang namun dia silap..abg harap adik tak serik join teater ni..thanks sebab siapkan prop dan set dgn cantik sekali...korang memang terbaik..abg bangga dapat latih korang...setelah selesai persembahan mereka..saya ajak cikgu zuliawati dan iera ke KG BARU utk clear cek..pastu pergi lunch dan cari souvenirs utk mereka semua sebagai tanda kenangan..saya cari anak-anak patung utk mereka dan bunga2 utk cikgu2 dan iera serta nasz..tp ni mereka tak tahu..buat suprised bila dah balik..hehehe
sarah dan ummi

sarah dan ady

asiah,khaleed dan ummi

ni memang penat sangat la..sampai tertido kat dlm surau..hehehe
yoyo what's up bro?


nasz bersama baby siapa tah...hehee

hahaha..sumpah comel muka raja..dah macam chipmunk..hehe..raja ni pemalu tp dia boleh buat..thx raja..:)

Andyka bersama-sama ularnya..hehee


cikgu zetty dan sarah

ummi dan rini

pian
ady

zahidah dan farid

khaleed sudah tidak sabar menjadi ayah nampaknya..hehehe


selepas semua sekolah dah perform...kini tiba masa utk juri kemukakan siapa pemenangnya..sekolah kami mendapat tempat naib johan di peringkat daerah,pelakon wanita terbaik rini dan sinografi terbaik..sekolah keramat mendapat johan..tahniah...:D

semua dapat hadiah masing2..simpan baik2 k..bila2 kita hangout lagi...masa ni semua macam sedih sebab ingat tak jumpa dah..hehee...

lokman bukak smoke machine..hahaha



sweet couple


andyka baru lepas menangis..hehehe

sweet couple

asiah 


pawie

suriyana

azeera

syafiq


ayu

andyka

rini

ummi



farid

zahidah
serikandi

maya

pian

khaleed




kini tiba masa kita crop mata2.hehehee..
















step by step dlm inflakasta

























ni awek syafiq..mun nama dia..kitorang saje letak banyak makanan kat depan die..hehehee...sabar ye mun..

kekenyangan..hehee     






Akhir sekali semoga korang goodluck dlm study masing2 dan dpt tentukan hala tuju yang terbaik dlm diri korang..ingat,jangan sombong,sentiasa berpijak di bumi yang nyata..anggaplah teater ini salah satu kenangan terindah dlm hidup korang..apa2 yang terkurang dan tersalah daripada abg,abg nasz,kak iera,kak nadia,kak suriyana,abg sandra..abg mohon maaf dr hujung rambut sampai kaki..moga kita tetap family sampai bile2...jangan terasa hati dgn abg dan yang lain k...even abg shooting pun,abg still rasa mcm nak ajar korang..hahaha...makan bersama,solat bersama,marah bersama,nangis bersama,balik sama2,dan belajar erti hidup pun sama2..sekali lagi tahniah buat korang..moga korang lebih maju pada next year..assalamualaikumm..


7 comments:

ayumie comot's said...
This comment has been removed by the author.
ayumie comot's said...

thanks abg :) seriusly menangis bace ape yang abg tulis . thanks for everything abg ayie. kenangan bersama abg ayie takkan pernah luput dalam ingatan . insyaallah :')

azeera kamir said...

insyaallah.. :') amin .. waalaikumsalam..

Cik Jajika said...

bestnyer. nak try berlakon teater jugak la.. =)

Anonymous said...

Bestnya budak teater SMK Gombak Setia . Menyesal tak pergi ujibakat teater haritu .

maya said...

inflakasta. drama form 2 bru belajar ari tu..bestnya sekolah syafie naswip ade teater skolah sye x de......sedihnye

Si Gadis Hijau said...

AH! so sweet! thankz 4 everything abg ayie! cedih dan mendalam beberape ayat abg ayie tuh! rini tau sbab terasa hingga jauh di lubuk atie rini and it was indee a WONDERFUL MEMORY! don't worry, insyaALLAH it'll last forever! :) sincerely Ibu!