Saturday, July 9, 2011

Edward ScissorHands!

Ai Assalamualaikum semua...Hari ni saya nak update mengenai Filem Edward ScissorHands...Filem ni first time saya tengok pun masa saya kecik2 dulu...jadi saya tak ingat dah tajuk filemnya..Alih-alih dua hari lepas saya teringat dengan karakter EDWARD yang sentiasa bermain di fikiran saya...saya tak pasti apa tajuk filem ni dan saya tak tahu mana nak dapat filem ni dalam masa yang singkat...jadi saya on U-tube dan taip Man of Scissorhands tetapi takda papa pun..hehee... macam-macam saya taip..Finally,baru saya dapat jumpa part 1 movie ni..Hehe....Alhamdulillah...saya pun layan je la movie ni sorang-sorang agar saya dapat balik mood masa saya kecik2 dulu..hehee...jiwang pulak kan...hehee^_^..saya memang sukakan filem ni sangat-sangat...saya ulang filem ni banyak kali but still tak jemu-jemu..Pada mulanya saya tak pasti siapa Main Talent yang memegang watak Edward tu..rupa-rupanya Johnny Depp..perghhh!..tabik spring laa...memang gempak...Scene-scene dalam filem ni simple tetapi nilai kasih sayang yang cuba dipaparkan begitu jelas kelihatan....Saya adore character ibu kepada Winona Ryder tu...sebab walaupun macam-macam musibah menimpa namun beliau sentiasa tersenyum..sejuk je hati tengok^_^...nampak beliau begitu menyayangi Edward so much...Watak Winona Ryder pun sangat cool...saya lihat wajah beliau ada iras-iras macam Natalie Portman...hehe...apa yang saya belajar melalui filem ni adalah Sebuah kasih sayang itu kadang2 bukan lahirnya melalui fizikal semata-mata tetapi sebaik2 penglihatannya...Walaupun hilang di mata namun dekat dihati...hehe..






Tak silap saya filem ni pada tahun 1990..kalau tak silap la..kalau saya salah,tolong betulkan k..hehe...memang kesian tengok character Edward dipermainkan...beliau sangat berbakat dan kreatif...seorang pencinta alam...walaupun itu cuma satu character tetapi saya rasa macam si Edward tu memang benar-benar ada..hahaa...Tahniah kepada directornya Tim Burton kerana menghasilkan sebuah filem yang sangat bagus!...




semalam saya ambil gambar menggunakan webcam laptop saya,kononnya nak menjadi macam Edward la but takdalah seperfect beliau.. kepakaran dan effect diorang kat sana sangat gempak....hehee....walau bagaimanapun saya tetap suka dengan hasilnya..Alhamdulillah....^_^...Enjoy!


Edward 3 Combination







saya tiru sikit2 dan selebihnya bergantung kepada imaginasi sendiri...hehee...Saya harap suatu hari nanti saya dapat memegang watak2 mencabar sebegini..amin:))..moga Allah permudahkan segalanya...



6 comments:

Nur Hijjaz said...

ahaha! pandainye ambik gambar!

missbby said...

amik and edit sendiri ke ni? baguslah adik..

myra abdullah said...

awesome piee..

NurAfizahMazlan said...

Amin.... saye pun suka sgt tengok cite ni.. dah tak ulang kat tv.. hmmm

Rafidah bt Sa'ari said...

nice post kali ni . sy pon da lme x tgk cte tu . fyi, ur pics really fantastic n brilliant . imaginasi yg sgt tinggi . admire la. :P

Syafie Naswip said...

nur:hehee...boleh la...bru2 belajar:))

missby:a.ah amek and edit esndiri:))


myra:thanks awk:))


nuafizah:tula..dh lama xnmpk cite ni kat tv..

rafidah:alhamdulillah...thanks awk..:))