Thursday, February 23, 2012

Perubahan Artis Cilik/Remaja Klasik!


Assalamualaikum semua..hari ini saya nak update mengenai artis2 dulu yang selalu kita lihat di kaca TV kini menghilangkan diri...ada yang masih bertahan dan memperjuangkan seni mereka...namun angkanya mungkin kurang...masa saya kecik2 dulu saya selalu terbuai2 tatkala tengok lakonan mereka..dalam hati "..wow!betapa indah dunia yang mereka ciptakan"namun semua itu hanya di kaca TV semata-mata..kita mampu create keindahan dalam tv namun perkara itu sukar ditafsirkan di luar kaca TV...kreativiti pelakon/penyanyi/penari cilik ini memang begitu luar biasa..bayangkan seorang kanak2 boleh berlakon dan menjiwai watak yang diberi dengan baik dan berjaya menambat hati penonton..walaupun mereka semua sudah dewasa dan ada di antara mereka yang sudah bertukar kerjaya namun hasil lakonan mereka sentiasa diingati sampai bila2...kalau macam saya,saya suka tengok filem2 lama sebab saya rasa tenang...tak kisah lah hindustan ker,melayu or omputih tetapi ia memberi mood yang berbeza kpd saya...setiap kelahiran itu bagi saya ada kelebihan yang baik utk dikongsi bersama2...mereka bukan sahaja dilahirkan dalam keadaan sempurna namun dikurniakan bakat yang luar biasa yang mampu menterjemahkan "something" di luar kotak fikiran kita utk dikongsi bersama2..baiklah saya nak tunjukkan pada anda pelakon2 or penyanyi yang pernah kita minati suatu masa dahulu...wajah2 mereka tatkala mereka berada di puncak..dan wajah2 mereka kini...ada yang ok dan terus ok..ada yang kurang dan bertambah baik dan begitulah sebaliknya..ayuh kita layan..

ALEX D.LINZ

Pelakon filem HOME ALONE 3..berikut gambar dahulu dan diikuti sekarang...


Alexa Vega

Pelakon filem Spy Kids..



AMANDA SEYFRIED



ANNA PAQUIN

Beliau pernah menang best supporting actress utk anugerah oscar di usia yang masih kecil melalui filem PIANO..itu sesuatu yang mengagumkan..Beliau juga pernah muncul dalam filem X-MEN



Austin O’Brien
Pelakon filem Last Action Hero



BRAD PITT



Bradley Pierce
Pelakon Filem Jumanji



Brett Kelly
Pelakon Filem Bad Santa
Pelakon ni dari kecil sampai besar muka masih maintain..hehee



CHRISTINA RICCI



Cole and Dylan
(Pelakon Filem Big Daddy)



Colleen Camp
(academy police)



Danielle Fishel



Dante Basco
(Pelakon filem Hook)



Daryl Sabara
(spy kids)



BRITNEY SPEARS



Chad Power
(3ninja)



DAKOTA FANNING



DANIEL RADCLIFFE
PELAKON FILEM HARRY POTTER



Devin Ratray
(Home Alone)



Edward Furlong
(terminator)
saya hampir tidak mengenalinya apabila melihat gambar terbaharunya...



Eli Marienthal
(american pie)



Gregory Smith
(small soldier)



drew barrymore




elijah wood
(the lord of the rings)



emma watson
(harry potter)



george clooney



HILLARY DUFF



Haley joel osment
(a.i artificial intelligence)



Jake Lloyd
(star wars ep1)



Jason James Richter
(free willy)



hrithik roshan



isabelle fuhrman
(the orphan)



James Madio
(basketball diaries)



Jonathan Bennett
(mean girls)



Jonathan Lipnicki
(stuart little)



Kieran Culkin
(HOME ALONE)



JESISCA ALBA



JOHNNY DEPP



KEANU REEVES
Beliau pernah menjadi hero filem matrix..namun selepas itu,tragedi menimpa keluarganya menyebabkan keanu kurang menguruskan dirinya(artikel dr tabloid)



KEIRA KNIGHTLEY



kirsten dunst
(SMALL SOLDIER AND SPIDERMAN)



KRISTEN STEWART
PELAKON FILEM TWILIGHT



LEONARDO DICAPRIO
Titanic



LINDSAY LOHAN
(Parents trap)



macaulay culkin

pelakon filem home alone 2..selepas beberapa tahun!





Mary-Kate and Ashley Olsen



Michael Bean
(terminator)



Michael Conner Humphreys
and Hanna Hall
(forest gump)





max elliott slade
(3ninja)




Michael Maron
(home alone)



bagaimana dengan ini???hehe


Michael Oliver
(problem child)



memang lain wajahnya

Michael Treanor
(3ninja)



Michelle Berkey
(coneheads)



Valeria Golino
(hot shot)



Natalie Portman



Raquel Castro
(jersey girl)

beliau kini bertukar kerjaya dr berlakon ke menyanyi..kalau anda perasan,beliau pernah masuk pertandingan VOICE utk christina aguilera..



Reese-Witherspoon




RUPERT GRINT
PELAKON FILEM HARRY POTTER




Patrick Fugit
(almost famous)



ralph-macchio
(karate kid)



Scarlett Johansson
(home alone 3)



Tobey Maguire
pelakon filem spiderman





entah macam mana lah rupa saya masa akan datang nanti kan??hehee.ini sekadar pendedahan kepada kita semua...lagipun saya selalu teringtkan lakonan mereka sebab itulah wujudnya entry ni...at least ado jugak wajah2 mereka semua..hahaha..ini baru sikit..tp sy dh penat menggodek google..hehehe

4 comments:

laskar pelangi said...

gigihnya dia google kesemuanya:)
Hihi:)
tetiba tgk setiap pelakon,teringat movie zaman kecik2 dulu...eheee

NurAfizahMazlan said...

hai laskar pelangi, kosmate sy.. haahhaa

p.e.. nape x buboh muka sendirik? Letak yg mukhsin buboh minyak setempek kat rambut tu ngan Ad pegang baby. heeeee

julia said...

Whoa

maya said...

rjin syafie naswip wat eksperiment....
sye ske cter a.i rse mcm ade rse stu prsaan lain wk2 tngok cter tu