Sunday, December 12, 2010

Zaman Kanak-kanak ku:)

 kenangan di Cameron Highlands..tyme ni  family holiday...best sgt!...masa ni sy umur 9 tahun...:)
 ni hotel tempat kami menginap......
 yang ni depan rumah arwah atukku...bersama saudaraku nadira(kiri sekali)syazwan(baju biru)syafiq(sebelahku)dan jiran(atas)...inilah zaman kanak kanak pelakon mukhsin ni.hahaha.
 hahahaa..dulu saya suka tengok video2 atau lagu2 hindustan jadi setiap kali pose akan keluar hindustannya..hahaha...
 yang sebelah kiri tu ialah kakak saudaraku,farah wahida..dulu sangat rapat sebab kitorang tinggal satu rumah jadi hubungan kami masa tu terlalu rapat macam adik dan kakak..haha..yg tengah tu maksu saya...
 kat ladang teh....pantang nampak kamera budak mukhsin ni akn muncul..hahhaa..sabor jola,,,:)
Walaupun kenangan ni hanya tinggal kenangan...tetapi bermakna dalam hidupku...masa ni yang arrange ke c.m masa ni arwah paklong..
nadira,ibrahim,syazwan,me,cikla and syafiq...kitorang dulu gelarkan diri kitorang dragon ball or power ranger...masing2 dah tahu tugas masing2..hahaha..setiap hari kitorang merantau ke hutan,rumah kosong atau jalan yang tak pernah kitorang jalan and mulakan operasi menyiasat..hahahaa...kelakar2...yang jadi ketua segala kepala mesti lah si syafiq ni..hahaha...kitorang ni ahli tetap..huhu...dalam setiap penyiasatan mesti macam2 jadi...gaduh la and jumpe benda pelik2...kire explorace kids la dat tyme..huhu...kalu dah jumpe yang satu kepala memang ngam la...tetapi skunk dah abz masa2 ni..zaman kanak2 ku dah berlalu tetapi sentiasa bermain di minda...mengenai syafie naswip ni..die seorang budak yang nakal,panas baran dan sentiasa degil..huhuhu...kalu mak ngan ayah xbagi keluar..die tetap akan keluar...tetapi bukan b'maksud dia tak dengar kata ye..biasalah budak2 bila dah temui kegembiraan..dulu kalu xcukup korum kitorang xkan buat penyiasatan...huhu...banyak lagi sebenarnya tetapi tengah nak refresh..kalau ingat saya update..:)

3 comments:

ceritagadisnabilahsaharudin said...

hai abg2 bile bace ape yg abg taip nie . nakal jugak kn abg maasa kecik2 . tegok laa . post gambar pun . ish2 . hehehe .

Syafie Naswip said...

Kalau adik ade kat zaman abg masa tu...tntu adik xsuka ngan abg...bkn nakal skit tp teruk sgt2...hahaha...

farah akma said...

memg nkal...xsngke lak mukhsin nir nkal..hhahaa :p