Saturday, May 21, 2011

Fenomena Nur Kasih The Movie






Assalamualaikum semua..sekarang saya di Hotel Mahkota di Melaka..penat seharian mempromosikan NKTM di Seremban dan Melaka jadi kami pun bermalam di Hotel Mahkota...Kejang kaki wok!...hhehehee..tapi walau macam mana penat pun saya tetap happy dan terharu dengan sokongan yang diberikan oleh penduduk-penduduk semua....ok la saya akan ceritakan daripada A TO z...hehehehee..

Saya bangun seawal 5.30 a.m..buat apa yang patut..zug zag-zug zag sampai la pukul 8....sebab Grand BiLiance suruh saya standby pukul 8..tunggu punya tunggu tak nampak batang hidung lagi..saya pun pergi la breakfast dulu..lepas tu on9 twitter and Fb jap...hehehe...after that dalam pukul 9.30 baru Abg Is datang jemput...so kitorang gerak ke Office Gb  terlebih dahulu untuk membawa segala poster,kad,pen maker dan sebagainya...lepas dah siap..terus gerak pergi ke seremban iaitu di Terminal 1....perjalanan mengambil masa kurang dari 1jam setengah..hehehe..Apabila tiba di terminal saya nampak macam sunyi lagi tempat tu..seorang penjaga artis dan security guard di situ membawa saya ke bilik di belakang pentas..sementara menunggu Abg Fizz,Abg Remy,Kak Tiz and Kak Mila tiba..saya ambil la gambar dahulu..hehehe.

lepas tu diorang suruh pergi makan kat Pizza Hut..so saya pun bergerak la..sampai disana,kelihatan Abg Fizz Perut dah ada kat sana..hehehe...semua dah siap order tetapi saya dan Abg Fizz makan kat kedai nasi goreng2 je...rasa tak kenyang pulak makan pizza...lepas tu,apabila semua dah ready,kami bergerak dalam kumpulan untuk menyerang panggung yang dipenuhi penonton yang baru lepas menonton..masa tu lampu pawagam masih belum open sebab credit filem sedang menyusur...hehe..so bila lampu open je...satu panggung tu bising dengan pekikan yang sangat luar biasa..hehe..dah macam jom heboh dah..lepas tu kami berempat berdiri di bahagian hadapan panggung untuk memberi sepatah dua kata kepada umum..memang mengagumkan cara mereka menyukai filem ini...selepas itu kami keluar menuju ke tempat bergambar dan signature....




apabila selesai semua itu,kami direhatkan semula di belakang pentas selama 5 minit sementara menunggu pihak Gb menyediakan apa yang patut ada di atas pentas..selepas selesai,mereka mengumumkan nama kami semua,baru lah kami naik atas pentas..perghh..apabila saya naik atas pentas tu,saya nampak terlalu ramai yang melihat...dari tingkat bawah,tingkat berikutnya sehingga lah ke tingkat yang paling tinggi..dah macam Konsert Celine Dion dah..hehehe..






lepas tu kami memberi sedikit teka teki kepada umum..lebih mengamatkan apabila telatah abg fizz yang sangat sporting memudahkan penonton untuk tidak terlalu malu...hehehe...so apabila selesai semua itu,kami diminta menuju ke pintu belakang untuk terus bergerak melaka...tetapi apa yang saya sangat sayangkan penduduk seremban sebab mereka sangat sporting dan baik...walaupun mereka disuruh berlakon,menyanyi dan sebagainya mereka tetap akur dan melakukannya dengan sepenuh hati...Love u All...:))

Selepas itu,kami bergerak terus ke Melaka dan terjah sebuah panggung lagi sana...sampai disana mereka sangat terkejut dengan kedatangan kami..mereka semua macam tak percaya pun ada...lepas dah lama diorang tengok kami baru mereka keluarkan kamera peribadi mereka...hehehe.kelakar betul...kalau saya jadi penonton pun saya takkan percaya mana tak nya,kita tengah tengok Nur Kasih The Movie tiba2 datang artis terjah macam tu je...hehehe..tetapi ini sekadar suprised kepada penonton dan penghormatan terima kasih kepada mereka yang menonton..Selepas itu,kami semua pergi makan di Old Town di Jusco...sampai disitu je,masing2 dah nampak penat..bawah mata semua dah macam kurang tidur...hehe..kesian semua...
hehe..sabar ye akak and abg2ku..hehehe

Selepas itu,kami semua perlu bergerak secepat mungkin di Dataran Pahlawan untuk acara yang seterusnya...seperti biasa kami perlu terjah panggung kemudian mereka membawa kami terus ke Pentas di mana beratus-ratus peminat setia Nur Kasih The Movie berada...kami perlu melalui lorong sempit yang dijaga oleh security guard di situ yang dipenuhi orang...penonton-penonton disini sangat agresif..mereka boleh menarik kita bila-bila masa sahaja..mujurlah ada bantuan Pak Guard...Lap u...hehhehehe....so apabila sampai di pentas yang telah disediakan....kami memperkenalkan diri masing2 dan bertanyakan perasaan mereka mengenai Filem Nur Kasih...kali ini pekikan mereka sangat kuat..mereka sangat menyukai filem itu..Alhamdulillah...sejujurnya selama saya bergelar artis,saya tidak pernah lagi melihat penerimaan terhadap Filem Melayu begitu disambut baik...Amin...Mereka sangat agresif dan sangat sporting......ada diantara mereka yang menangis walaupun makcik2,adik2,kakak2,abg2 pun ada sebab hasrat mereka dihalang oleh Pak Guard..kesian mereka...tetapi saya tetap menyayangi anda semua..dan anda semua sebahagian daripada hidup saya...Fenomena Nur Kasih seperti Fenomena kedatangan muzik aliran K-POP di Malaysia..sangat luar biasa..saya tidak pernah lagi melihat sesuatu yang luar biasa seperti ini..Terima Kasih sebab menyokong Filem Melayu..Love u All...selepas ini kami akan bergerak ke Johor..See ya!...Assalamualaikum...

13 comments:

MiSzy DiaN said...

dah tengok NKTM semalam..
terbaik.. even ada part tu tk dpt nk nangis lama2.. tp ending tetap terbaik.. rasa mcm sayang plak sbb lpas ni daa tkda Nur Kasih hehe

nabilah nazir said...

penangan NKTM mmg dasyat... tp cite 2 mmg best...tahniah utk sume...
knp ngn abg #Remy 2...siap bertongkat g...

[ h a f i z ] said...

bile nak gy johor ni ? tarikh nye ?

shahjiehan said...

bro... nice...


jom baca dan komen Review Nur kasih The Movie.(Latest)

Lady Pyshott said...

baru balik dari angsana ni haha syafie comel gilaaa :D sumpah handsome! tapi sedih laa tak dapat amek gmba dgn dia tadi, ramai gila orang. sesakkk

FITZ FITRY FUZZ said...

terbaek la NKTM..gambar gua pun ade...ni blog gua..ade crita psl NKTM..=)
http://duniakufitz.blogspot.com/

missbby said...

hai salam..akak pun dah nengok cerita NKTM..memang best..rasa nak nengok dari drama dan terus ke filem tanpa henti..Mesti best..:)

miyuza said...

yep,.suke NKTM,.adik mmg terbaik!!

nape ngan remy bertongkat tu??

Syafie Naswip said...

Miszy:hi...terima kasih awk...:))tula..moga NkTm menjadi filem yg diingatti..amin2:)0


nabilah:die bertongkat sbb xcident:)


hafiz:minggu lepas hafiz:)

shajihan:hehehe:)))

lady:insyallah next time kalau ada rezeki kite jumpe lg k:))

fitz:okeyh..tq fitz:))

missby:hehe...cool:))

miyuza:hehe...die xcident rasanya:))

Syafie Naswip said...

terima kasih di atas sokongan anda:))anda mmg terbaik:))..

Iman Hakimah said...

Wahhhh ! Mesti gempak gilaa time masuk panggung tuh , org pakat dok feel tengok and then pelakon betul2 masuk . WOww ! Mesti lucky diorang tu ;')

Syafie Naswip said...

iman:hehehehe:)))

AynaAyman said...

wah ! smart giler douh waktu abg syafie pukul abg muniff tu . sumpah best . mase abg syafie turun tangga tu pun nampak hensem .citer nieyh memang yang terbaik =)