Sunday, January 22, 2012

Aku Mahu Terbang(cerekarama)


Ai semua..ni kiranya the 1st baby utk tahun ini..permualaan pada saya selepas 1 tahun setengah tidak melibatkan diri dalam bidang seni..hehe..saya pun tak tahu ok ke x..hopefully ok..amin..tajuknya "AKU MAHU TERBANG" utk slot cerekarama...pengarahnya feroz khan...alhamdulillah..segalanya berjalan dengan lancar..abg feroz juga seorang director yang sangat memahami yakni baik..hehee..dia tahu apa yang dia mahukan dan seorang yang kuat berkarya...saya tidak puas bekerja dengannya sebab saya rasa dia memang seorang pengarah yang bagus...ini pertama kali saya bekerja dengannya..kami saling memahami dan saling bertukar idea serta pandangan...alhamdulillah...

The Director-Feroz Khan

Adakah anda ingat pelakon wanita ini..namanya CUT MUTIA...saya sangat suka tengok dia dan adik beradiknya berlakon masa saya kecik2 dulu...cuma sekarang bidang lakonan tidak menjadi keutamaannya lagi..beliau lebih selesa berada di belakang tabir..tapi saya sangat seronok sebab at least tak dapat berlakon sama pun asalkan dia ada...love it!..Alhamdulillah...


dalam telemovie ni saya memegang peranan rezki..seorang remaja 17 tahun yang bercita-cita menjadi seorang juruterbang atau bahasa omputihnya pilot..hehee...saya nk cerita banyak2 pun takut tak suprised pulak..sepatutnya siarannya bermula 21jan but maybe ada perubahan..jadi tarikhnya tak dapat dikenal pasti lagi...but kalau saya tahu saya akan bagitahu ok..hehheee:))..utk wtk ini saya diberi peluang selama setengah hari utk belajar selok belok tentang background pilot dan cara sepatutnya pilot hidup..hehe..banyak ilmu yang saya dapat..bukan itu sahaja,saya juga berpeluang membuat latihan dengan menggunakan simulator yang disediakan sambil diajar oleh seorang pilot sebenar..wah..memang teruja..bila pegang je simulator tuh..memang terasa diri ibarat di awang-awangan..rasa macam tengah bawak kapal terbang betul2..hhehee..utk makluman semua,simulator ini adalah exactly apa yang ada dalam kapal terbang...saya hanya perlu ingat cara nak on/off sistem tersebut dan cara membawanya selain mencari roh sebenar sebagai seorang pilot..ia agak sukar sebab pada umur saya lazimnya saya tidak pernah merasai pengalaman tersebut namun dengan bantuan semua pihak..alhamdulillah..moga Allah permudahkan segalanya..amin2..moga apa yang kami paparkan berjaya menyentuh hati anda semua..amin2..saya memang berharap dapat berlakon dengan abg beto khusyairi..finally saya dapat jugak berlakon dengan dia..menariknya mengenai beto..beliau seorang pelakon yang mempunyai karisma yang tinggi..dia sebut satu ayat sahaja saya sudah terasa..jadi proses ketika shooting juga berjalan dengan mudah...ilmu yang beliau miliki bukan calang2 dan saya sangat respect dengannya...dia memang seorang pelakon yang hebat...seorang partner yang sangat"memberi"..selain itu,saya dapat bekerjasama dengan abg amar asyraf,mak fadilah mansor,adik afiq(adik di tv9),kak puteri sarah,dan ramai lagi..pastikan anda tidak melepaskan peluang menonton cerekarama ini ye..hopefully dapat menambat hati anda..amin2...assalamualaiku,,

kami ketika beruniform:)hhehee

me and abg beto

adik afiq,abg amar dan saya

dah macam adik beradik pulak saya tengok..hehee..

abg syafiq bakhri dan abg rizal selaku producer manager

me and mak fadilah mansor



my best friend

3 bujang terlajak..hehehe



bersama-sama assistant terbaik,abg ijam..memang ketawa dan happy go lucky selalu..hehehe


bersama-sama pelajar2 felda..thanks semua sebab memberi sokongan yang baik..tq adik2 sekalian..

12 comments:

Norhuda Binti Md.Saidak said...

wahhh bile na terbang neh Ayie ?? ;))

Syafie Naswip said...

huda-saya pon xtw bila mahu terbang:)

Norhuda Binti Md.Saidak said...

Hihihi... Dalam cite neh Ayie terbang bebetol ta ??? ;)) Na terbang gak la ;p

Huda said...

macam best jer..jangan lupa inform bila nak keluar kat tv yea..

seeha said...

wah..oMG its CUT MUTIA..lama gila x nampak kelibat dia kat TV..minat sgt2..

gadishebat. said...

cerita ni best sangat3!sy menangis entah berapa kali.semua watak menjadi,congrats!

ikhwan syahid said...

haha....seronok pulak aku tengok cerita "aku mahu terbang" di tv3 tadi...

ini link facebook infotech quest sdn.bhd..

btw ingat aku lagi x? -Capt.Ikhwan-infotech quest

bila nak fly lagi??

DoubleF said...

hi anakin...
dh tengok dat story... really touch my heart... huhuhu...

♥Husna Yunus♥ said...

kirim salam dekat Beto..heee

mynems ajai said...

Malam ni 'aku mahu terbang' kembali lagi di tv9....lalala...

mynems ajai said...
This comment has been removed by the author.
mynems ajai said...

Lalaaa