Sunday, January 22, 2012

My Daughter

Hai..inilah entry yang paling saya suka dan sayang sebab saya sangat sayangkan dengan si diana ini...saya anggap dia anak angkat saya sebab dia sangat manja dengan saya...sebenarnya dia ini anak jagaan mak saya..kebetulan mak saya mengambil upah menjaga bayi jadi tanpa disedari beliau sukakan saya...berbeza dengan bayi yang lain,mereka tidak suka tatkala saya mendukung mereka tetapi lain dengan diana..beliau begitu menyayangi saya...beliau berusia 8 bulan..mak dan ayahnya kerja di sebuah restoran...tp yang letihnya beliau kuat menangis...tp yang best pulak beliau akan senyap dr menangis bila nampak saya..beliau xnk dengan mak saya,ayah dan pawie serta sesiapa jua..yang dia nak hanya saya..sampaikan mak saya tawar hati dan kadang2 buat2 merajuk dengan diana..kononnya nak tarik perhatian diana..tp diana still sama..hehee..diana akan kekal menangis 24 hours kalau saya tak dukung dia...dia takkan senyapp..dan apabila saya dukung die die trus diam dan ketawa sambil menghulurkan senyuman yang sempurna dengan penuh keikhlasan..ini pertama kali budak suka dengan saya..mcm saya ni pun,saya agak janggal kalau berdepan dengan kanak2 yang perak atau merengek sebab tak tahu nak pujuk tetapi bila saya dukung diana saya rasa macam sangat selesa..tiba2 dah rasa mcm jadi bapa walaupun saya belum berkahwin...hahahaha..berangan lebih siot..hehee...mungkin penangan saya memegang anak hawa dalam songlap kot..terus ciri2 itu melekat pada saya..hehee...saya harap mak saya akan terus menjaganya supaya saya akan terus boleh dukung dia dan tidurkan dia...yang peliknya saya tak terasa nak marah pun walaupun dia menangis banyak kali..entahlah..tenang je hati ni tengok si diana ni..aduyai..hehehe...










si diana ini mempunyai tabiat yang sama macam saya iaitu suka jelirkan lidah...masa saya kecik2 dulu saya suka jelir lidah kalau saya suka..hehee..





saat2 tidurkan diana..beliau menangis but after that..lihat gambar di bawah.

beliau sudah kembali mesra alam..memang comel sgt2 ini budak
"nama lu aja budak tapi lu comel sgt2 loh"hehehe
(copy ayat jamal dalam nurkasih)..hehehe

11 comments:

Norhuda Binti Md.Saidak said...

comelnye Diana ! Na cubit pipi dia ;)

Tara Asrar (NEW) said...

Diana yang comel :D wahh,. Syafie jaga baby.. comelnya! heee

sayang amira said...

sweet (: diana comel ..

:: Tinie Nasir :: said...

Terserlah ciri keBAPAan Ayie di situu. :) Btw, Diana sangat comey, manja dan good girl even byk kerenah, yg tu yg pling best kan? Menguji kesabaran gitu. Pape pun, slmt mnjdi "bapa" yg xrasmi. Practise siap2 demi masa dpn. Ewahhh. XD

pixieland said...

haiiiii..tengok orang mesra ngan budak kecik buat sy rasa nak beranak (even sy belum kawen)..ahhaha...seriously..budak diana tu comey sangat..molek bak kata oghe klate..

seeha said...

wah,budak tu memang comel la syafie..kim salam geram kat dia..

nurnabilah husna said...

your daughter is so cute. roar! haha

ceritagadisnabilahsaharudin said...

wooo nsib abg tulis dkt blogger . nnti gena gosdip hangat . hahha best best .. -hehhe ape adk ckp nie hahha- but comel lahhh . abgpawie ckp geram ajaa asik nangis hehhe

♥Husna Yunus♥ said...

comel budak tu..bagus2 ada sifat kebapaan..=)

LALA LUV U ALWAYS said...

comel nye diana kalo ank buah caye comel mcm diana kn bgs

eyra syahira said...

comel'y diana..abg ayie pn ap kurang'y.:)