Thursday, December 29, 2011

Senyuman perhiasanku


Assalamualaikum..ramai yang tegur saya..."wei,aku pelik lah..asal setiap kali aku nampak muka kau,tak pernah aku tengok kau tak senyum"??..hahaha.."cuba jangan senyum walaupun sekejap"..hehe..saya ckp jela "nk buat mcm mana memang dah terbiasa senyum kan"..hehee..


saya pun tak tahu kenapa saya suka senyum..sejak kecik saya suka senyum..memandangkan saya ni jenis yang kuat berangan..so fhm2 jela..hehe..saya nampak cermin saya senyum,saya gembira saya senyum,saya malu pun saya tersenyum kambing,saya penat pun saya cuba utk senyum,saya bad mood pun saya try utk senyum,bila saya sedih pun saya cer try testing tuk senyum...hehehee...memang dilahirkan utk jadi mcm tu kot...but tengok keadaan jugak la..kang org kata saya gila pulak..but memang saya akui separuh hidup dan masa saya banyak menghabiskan masa dengan senyuman...kdg2 bila saya bawak motor..saya akan nyanyi apa sahaja jenis lagu terutama hindustan sambil tersenyum..hahaha...pernah sekali,saya nyanyi sambil bawak motor dan feeling2 mcm ada kamera depan saya walhal saya tengah bawak motor..tiba-tiba ada sorang makcik lalu dan tengok saya..dan masa tuh baru saya perasan..masa tuh terus coverline baik punya cilok..saya buat2 betulkan cermin(side mirror)..wakakakkaa..memang kelakar toq..hehee...makcik tuh tengok sampai mata dia terbeliak sebab ingatkan saya gila...haha..kelakar2..



akhir kata,senyumlah selalu..moga2 segala masalah yang datang dpt ditangani dengan baik..
amalkan
.
.
.
.
........."ALL IS WELL"......
hehehee

(adaptasi dr filem 3 idiots)

9 comments:

dhia adawiyah said...

haha .. Keep it up dengan senyuman syafie tuu .

Anonymous said...

pernah nmpak Syafie tak senyum...time acting!serius giler kot:)
*(melawak je)

Syafie Naswip said...

dhia-okay awk..thanks k:))insyallah..


anony-hehehe..yeke??hahaha...takpe2...k2..pasni sy cuba sennyum..hehehe

hanie dean said...

nice :))

Hanie Faharudin said...

nice laa :))

Eyma Samsudyn said...

nice post. teruskan senyuman abg syafie tu. senyum kan satu sedekah, hehe. smilee :)

Syahira said...

hahaa, keep u smiely okay
btw abg syafie minat tgk cerite hindustan ye? hehee
:) ALL IS WELL , HAHA
cerie 3 idiot so funny !! hehee

Tara Asrar (NEW) said...

saya suka lokonan Syafie.. salu je nampak real.. :)

nadiah najib said...

Br jumpa blog nie... keep on smiling syafie :)...