Tuesday, April 19, 2011

NkTm PhotoShoot:)

Assalamualaikum kepada semua yang masih membaca kisah di ruangan saya ini...saya dah agak lama tak meng'update' blog...huhuhuhu..semalam saya tidak dapat hadir ke sekolah sebab ada photoshoot utk filem Nur Kasih The Movie.....lokasi di Sri Pentas TV3....saya bertolak jam 8.30 am dengan menaiki motorsikal..agak takut jugak la sebab saya dah lama tidak buat photoshoot....hehehe....photoshoot sendiri adalah...antara artis yang terlibat ialah Abg Remy Ishak,Abg Fizz Fairuz,Kak Tiz Zaqyah,Abg Munir,Kak Sara Ali dan seperti biasa saya mesti menjadi yang bongsu paling muda..hehehee..perasan pulak.haha..gurau je..Setibanya saya di perkarangan Sri Pentas Tv3,sudah jam 9.16 am..apalagi takut la saya sebab ingatkan dah lambat...sebab 'calltime'nya pukul 9.00 am...jadi saya pun bergegas masuk ke dalam dan mencari pelakon2 lain...tetapi seorang pun saya tak nampak...saya cuba menghubungi pihak yang terbabit namun seorang pun tidak berangkat..so baru saya teringat abg fizz fairuz,so saya call dia..then dia cakap dia ada dekat kafeteria..so saya pun gerak kat kafeteria..lepas dah lepak temankan abg fizz dengan P.A dia makan..saya dapat mesej pergi tingkat 3 untuk make up...so saya bagitahu abg fizz "saya pergi atas dulu"..saya masuk lif dan tekan 3..ada yang tekan 1 dan ada yang tekan 2....lepas beberapa minit pintu lif terbuka dan saya pun keluar dengan membawa baju2 utk photoshoot nanti...saya masuk kat kawasan GB...bila masuk saya agak terkejut sebab kawasan tu dah direnovate dan semakin luas.....lepas tu saya call akk yang menguruskan photoshoot ni then dia cakap tunggu kat situ atau cari bilik mesyuarat yang berkerusi hijau...saya tengok takda satu pun ruang mesyuarat yang berkerusi hijau..semua kerusi merah dan semua pekerja kat situ memandang saya dengan agak aneh...saya buat bodoh je la..sambil memegang baju2..dah dekat 5 minit saya menunggu saya call make up artis..dia cakap cari bilik mesyuarat yang ada kerusi hijau..saya agak pelik tetapi saya pun teruskan mencari bilik mesyuarat di tingkat itu..lepas tu saya tanya dengan salah seorang pekerja disitu...dia cakap "dekat tingkat 3 la dikk.."..saya pun cakap"ni bukan tingkat 3 eh???..dia cakap"ni tingkat 1 dik"...masa tu malu jo muka den..hahaha..padanlah tengok lain macam jo r tempatnya..hihihihi...lepas tu saya naik ke tingkat 3...so baru dapat jumpa dengan pelakon2 lain..hihihi....lepas make up,kitorang ke bilik photoshoot..Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar...huhu..ni antara gambar2 kami..
























































































































8 comments:

amy syifa said...

best photoshoot! nak jgk! hehe..ape ni dik,berangan ek smpai salah turun lif..ingat awek ek? ke mamai lg? huhu..adik xde fb yg personal pnye ke? akak tgk yg fan page je ada... teringin jgk akak nak add yg personal punye..huhu

misSbLurRy said...

ahahahah...ape daaa
lenakli klua lift tgk tingkat brape eh....

den selalu terkena kat shopping complex..main tekan je..last2 sampai parking lot...ciss

Syafie Naswip said...

amy:eeehheee,...:))saya xde personal fb..saya ade syafie naswip and syafie muksin and one fpage..:))

mis:hihi...masa tu mmg xperasan..:))

ceritagadisnabilahsaharudin said...

suke tgok fhoto abg . yg 1 tu smart . yg psti filem nurkasih akan meletop laaa . insyaallah .pelakon2 pn hebat2 pulak. tapi tarikh dia jatuh time exam laa . potong line jaaa . aishhhh . hehehe

~Miss FerraNeena~ said...

taa sabaa naa tgok cter neyh :)

Syafie Naswip said...

nabilah:hehehe..takpe jwb exam dulu then g la tgok kalau ade masa k:))


ferra:me2...:))

EMYNISA said...

good luck dik... ;-)

[ h a f i z ] said...

jom tgk nur kasih ramai2 :DDD