Wednesday, April 20, 2011

Pertemuan yang menyedihkan....

Assalamualaikum....
Gambar di bawah ini merupakan gambar bagi setiap scene dalam filem "MUKHSIN" sekarang...saya agak terkejut dengan apa yang saya lihat...dulu kawasan di KuaLa SeLangor kelihatan sungguh cantik dan suasana nya begitu aman dan damai namun kini keadaannya sunyi sepi.....Jika anda menonton Filem MUKHSIN,tentu anda akan terasa akan perubahan ini...agak menyedihkan apabila tempat ini menjadi kegemaran bagi Yasmin....Dulu kami ketawa bersama beramai-ramai tetapi kini kenangan ini hanya tinggal satu sejarah...

ayuh saksikan!..hehehe

Keadaan rumah orked sekarang....
  Ini jalan yang saya dan yana naik basikal bersama-sama....
Restoran Hamzah merupakan restoran mamak kegemaran yasmin....
hihi...Kalau anda masih ingat,sungai ini ada dalam scene yang saya dengan orked bercerita mengenai "Baju Yang Disangkut"??....dulu paras sungai ini tinggi tetapi sekarang separuh daripadanya...
Ini tangga yang saya dan orked naik:)))...
Lebuhraya ini digunakan dalam scene nak buang BUJANG(kucing)..
Ini utk scene Galah Panjang..                     .
Lakonan Semula bersama Roza..hhihii..Once upon a Time....:)))
Rumah Mukhsin
Tentu anda semua masih ingat dengan pokok ini...hehehe
Rumah AYU yang bermulut Laser..hehehehe
    Ini tempat kami menginap sepanjang berlakon mukhsin..setiap petang kami beramai-ramai akan mandi swimming pool...sangat seronok..haha..

Setelah beberapa tahun,segalanya berubah sekelip mata..semasa saya sampai Di KuaLa SeLangor bersama Ibu RosiLawati,Pawie,Roza dan SyahriL Imran..Hati saya sangat tersentuh apabila melihat semua ini dah berubah..masa tu saya hanya teringatkan Arwah YasMin sahaja dan segala kenangan yang telah kami lalui bersama-sama dahulu...Namun saya perlu akur dengan semua ini dan saya masih bertuah kerana Ibu Ros sudi membawa saya ke Kuala Selangor setelah 3 tahun tidak menjejakan kaki ke sana...Tujuan utama Ibu Ros ke sana kerana ingin mengimbas masa-masa lampau beliau di situ..kekadang saya berfikir jugak..mengapa setelah pemergian arwah,segalanya berubah namun saya yakin setiap yang berlaku pasti ada sebab dan hikmahnya...walaupun saya tidak pasti apa hikmahnya namun saya akan terus menunggu..selepas kami melawat kawasan2 ini kami pergi bergambar di tempat lain...

       Hello Buddy..What's Up Man1..hehehee...sebenarnya takut jugak nak pegang dia tetapi sebab nak ambil gambar punya pasal...hehe...
                      Dengan ibu dekat sekolah lama beliau....
"Makan Time"...sabar2 eh adik2 nyet..abg belikan pisang ni...heheheh

                                           Me and Roza...
                                      Me,Pawie and Adik Imran
                                                          Makan kat kedai tepi pantai..hehehe..
ni sengal time sebelum balik..hehehehe....
oklah...assalamualaikum semua..diharapkan semuanya sihat2 belaka..:))



15 comments:

fyqabellika said...

bestnyeee..hurm,tp sdih kn tgk location korang shooting tu dh jd mcm tu..mcm sumtin je,nmpk xmeriah..dlm cter mukhsin tmpt tu nmpk sgt2 cantek.. :(

NurAfizahMazlan said...

scene pokok tu la yg best kan... mukhsin mengintai orked. hahaha

safina effy said...

wah !sangat hensem ,,eh eh .salah .sedihnye tgok tempat tu :'( hihihi

Syafie Naswip said...

fyka:itulah..jauh berbeza dr dulu..huhu...

nurafizah:hehee..masih ingat lg..good2..hehehetqkak:))

safina:heheee..tq awk...:)P

amy syifa said...

adik jgn la sedih2..
masa memang akan mengubah banyak benda..
yg dah pergi biarkan dia pergi dengan tenang..
sedekahkan al fatihah buat dia..
kite yg hidup kena kuatkan semangat..
teruskan perjuangan adik okeh??
chayokkk2...

tuh binatang ape ek? monyet or beruk?seram gila..haha

p/s~buat la satu personal fb..senang cikit nak borak..okeh?

NurAfizahMazlan said...

sama2 p.e. :)

SizZLing SuZai said...

hi cek mukhsin..tjg karang ialah kampung sy ^^ hehe sy plg UKE PART ATAS POKOK y awk pgg rambut orked..alahai ROMAANTIKKNyyerrrr...kyaa!!!! "^^ good luck in whatever u r doing k!

anis razali said...

nice picture :P

Ibu said...

Sedih kan ayie.. ibu lagi sebak tambah2 bila kenang atok dah tak ada ni. tapi tak apa lah.. biarkan yg dah x ada, pergi dgn tenang. Kita sedekahkan fatihah selalu dan sentiasa berdoa utk mereka.

Anonymous said...

adik syafie memang berbakat... akak suka adik berlakon cerita nie....menjadi watak budak kampung adik bawak....muka nampak baik jee..tapi cerita tu sedihkan...memang berbezalah adik... bumi kan dah tua sekarang... daripada zaman adam dan hawa... tiada apa2 pembangunan dibumi...sehingga dizaman akhir zaman ini.....mcm2 ada.....sekarang ni masa cepat je berlalu...akhir zaman...

cthajar_pinkgurl said...

cdey la jgak :P

Zila-Bubbles said...

Asalamualaikum, Syafie...

Eh.eh..rumah orked dah kena roboh eh..?? Sebelum ni, Kak Gee ada bitau akak, rumah Orked tu, makcik sebelah tu buat kedai jahit baju. Erm,sedih pulak tengok keadaan dah tak terurus kan.??
Tapi rumah Mukhsin tu, nampak dah ada kemajuan sket...
Eik..naik area rumah api bagi monyet@kera makan..Masa shoot ari tu, kak zila naik sana, tapi tak berani nak keluar dari kereta, takut kena gigit hahahahhaa

Syafie Naswip said...

zila:hehehe.wa'alaikumsalam akk..hehe..tq cz comment..hrp akk sht..hehhee..tula nk wt cmner. tp kenangan kat situ sentiasa segar dlm minda:))

thanks everyone..love u"))

Iman Hakimah said...

wahh ! rindu nak tgok cita Mukhsin lagi ;)

Anonymous said...

kenapala sy br jmp blog ni n ut tweet acc!
balik ni mmg kn tgk Mukhsin balik!..suke sgt2 segala cite arwah yasmin n of course bila syafie ada.keep a good work!!