Monday, October 3, 2011

My"Adik"

Assalamualaikum Semua,Harini saya nak memperkenalkan anda kepada adik2 angkat saya...hehee...bermula dgn sorg dan mula berkembang seorg demi seorg...tp yang pasti cuma adik angkat je k..takda yang terangkat2...tak cool..heheee...lagipun saya ni kan anak tunggal so bila ada adik tuh dpt la gadoh2 sikit..hehehee...ada jugak la teman...at least ada jugak pengalaman fighting ala2 kungfu..hahahaha...baiklah kita mulakan dgn sapawi b jusoh...





Sapawi b Jusoh atau panggilannya pawie.."E" dibelakangnya ditambah sendiri oleh saya..hahha..umurnya 19 tahun sama dengan saya cuma saya tua bulan je..saya bulan 8 manakala pawie bulan 11..( Born on November 4)so apa lagi..jom pakat ramai2 tunggu bulan 11 nanti...baling tepung...hahaha..pawie dgn saya terlalu banyak antonimnya drpd sinonimnya...contohnya saya kuat makan pedas,pawie tak...saya suka bawak motor laju pawie perlahan...dan mcm2 lg...hehehe..sebenarnya si pawie ni tak payah nak masuk dlm list saya ni memandangkan saya dah anggap dia bukan macam adik angkat tp dah mcm adik kandung saya sendiri..tp takpelah sekadar nak memuatkan dalam entry ni...saya pun dah faham sgt masalah and perangai dia mcm mana begitu juga dgn pawie..kitorg ni memang tak pernah aman...5 minit baik dan selebihnya bergaduh..bergaduh mulut je la..tp kdg2 ada jugak yang terlepas...hehee..tp bg saya adat la bila ber-beradik ni..mesti gaduh atau bertengkar.....tak sah punya..kawan2 saya semuanya dah masak sangat dengan perangai kitorg...asal jumpe mesti bertengkar...bila takda sunyi..hehee...saya dgn pawie susah nak bersatu..hidup kitorg saling mencabar antara satu sama lain..kdg2 benda yang perlu kitorang bersatu menjadi payah sebab kitorang susah utk bersatu walaupun kitorang rapat...mana ada pawie situ lah saya...mana ada saya situlah pawie sampai cikgu2,kawan2 dan yang paling penting mak ayah kitorg pun boleh tertukar nama kitorg..mcm mana tuh??hehehee....sekejap ayie sekajap pawie..tp bila fikir balik...itu melambangkan ikatan yang kuat....walaupun bergaduh tp still maintain dan bersatu sampai kini....hehee..pawie ni memang degil campur dengan mulutnya yang agak..perghh kalah cili api yang saya telan tp hati dia baik sebenarnya...cuma biasalah..saya selalu menasihatinya dan dia mendengar...dia sangat baik...pawie ni memang pakar bab2 masakan...dia tak perlu nak menelaah buku resepi cuma dia perlu rasa dan dia akan tahu apa bahan2nya..itu kelebihannya..cuma dia tak pandai masak kek..hehhee..pernah dia buat...keras mcm batu..hehe..tp still sedap la..at least ada usaha..tak gitu pawie??hehehe...lagi satu pawie ni agak bijak dr saya dalam bab2 pelajaran tp bab2 penjagaan diri saya lagi hebat.hehee..dia cm kanak2 sikit sebab tu dia jadi adik saya..perlukan bimbingan..hahahahahaa...kiranya kami ada kelebihan dan kekurangan masing2..tp yang best tuh bila time kami betul2 bersatu memang best sebab masa tulah kami tak akan bertelagah...hahaa..walau mcm mana pun,pawie seorang adik yang sangat baik dan jujur...kalau dia menipu dia cepat rasa bersalah..moga dia kekal dengan perangai dia mcm tuh...dan semoga kami ttp kekal sebgai adik beradik...



Haaa..ini adik perempuan saya,Wafa..atau faa sofee...hhehee...kira adik perempuan sulung saya...hehe..saya tak pernah lagi jumpa dia sebab dia menetap kat kedah..kg cek la ni..kami selalu contact melalui fb atau hp je...dia ni agak manja sikit..setiap kali kami berhubung dia akan mengulangi sesuatu perkataan itu berulang2 kali...hehhee..contohnya tau...tau...tau.../kan...kan...kan....heheehe..saya suka menyakat dia...suara dia halus je...umur dia 18 tahun...(Born on January 26) bila sedang bercakap dengan dia,saya suka cakap dialek kedah dan dia gelak2...hehee...tak tahu kenapa..saya takdalah pandai sgt ckp kedah walaupun mak saya org sana...hehe...sikit2 boleh la...saya kenal dia masa form4 rasanya..begitu jugak dengan pawi...start kenal dengan dia melalui myspace la...masa tuh memang myspace je kerjanya..hehee...walaupun kami tak pernah berjumpa tp saya dengan dia sangat rapat dan saya sgt sayangkan dia mcm adik kandung saya sendiri....lgpun wafa ni jenis sempoi2 cmtu..jd mudah la...hehe...insyallah one day nanti kita jumpa k:))hehee..




Haa yang ni nama nya NAJWA ANUAR..atau nama panggilannya wawa anuar...dia ni memang suka bergambar muncung2 mcm ni..hehee,,kelakar2..tp dia memang rapat dengan saya...manja la..umur dia 15 tahun.(.Born on March 22, 1996)saya kenal dengannya sebab saya jadi anak angkat ayah dan ibunya..so sng cite dh jadi keluarga angkat la...heheee...saya kenal dia masa saya f3 tp masa tuh kami tak berapa rapat...akhir2 tahun masa saya f3 baru kami rapat...





Yang ni pulak nabil...saya baru lagi kenal dengan dia ni...last year masa berlakon teater kat sekolah utk hari koperasi...hehehe.umur dia 17 tahun..muka dia ala-ala black mentor..hahahaa(Born on September 10)dia ni agak pendiam sikit...tp kdg2 tu masuk air jugak...duk kat area kelana jaya saya rasa...dulu dia sekolah kat gombak setia tp lepas tuh die kena tukar sekolah..tp still rapat sampai sekarang..raya pun dia selalu jengah ke rumah...



Haa yang ni pulak namanya Faris..ramai org kata muka dia mcm saya...saudara saya pun duk kata mcm tuh...dia baru lagi jadi adik angkat saya.lepas saya shoot songlap rasanya...saya dengan dia tak berapa rapat sangat but still contact la..umur dia 17 tahun...Born on February 25, 1994....dia tinggal kat area ipoh...



Haa yang ini namanya syawal adik atau pangkat anak kepada abg samad...saya baru je kenal die..kenal dia pun drpd abg samad..umur die form 3...(Born on February 23, 1996)die ni pun agak pendiam..tp agak masuk air...kuat berangan dan minat bab2 edit gmbr..hehehe...tp yg selalu prasan adik saya sorg ni agak jiwang orgnya..haha...



Haa ni rafiq-saya kenal dia masa berlakon teater Gelanggang Tok Wali...Dia main gamelan...pada mulanya berkawan biasa je tp dia yang minta nak jd adik angkat..saya ok jer aslkan mematuhi syarat2 saya..semua adik2 saya tahu syarat tu..tp utk rafiq ni kene bagi lebih sikit sbgai hukuman..hehehe...dia ni baik tp kdg2 mulutnya mcm pawie sikit..hehehee..die kuat berangan jugak dan suka bergambar yg pelik2..ikut imaginasi die la..hehehehe....setkat ni ok je..hrp2 ok la smpai ble2...heheelupa pulak umur die 16 tahun..hehehe ( Born on December 7)



yang ni adik imran...dia adik kepada roza...kiranya dia paling bongsu la..dia ni walaupun dia kecik tp perangai die macam org besar..memang cepat matang..maklumlah semua kakak dan abg2nya dah besar..hehe..tp dia seorang yg agak kelakar..saya suka kacau dia terutama bab2 cite hantu..pastu mesty dia akan cakap"jgn la abg ayie"hehehe.umur dia darjah 4..hehee.(Born on May 18)..






11 comments:

Qaseh Qhaleef said...

hihii .. same la kite .. nak tunggal .. and seharusnya ramai adekadek angkat .. =)

NurAfizahMazlan said...

boleh pulak "kalau tak silap" haha. Btw, jangan suke bawak motor laju2 k. :)

Syafie Naswip said...

nurafizah:hahaa..terlupa pulak...:))hehee.tq akk...dh lama xnmpk..mana menghilang???lepas ni akk leh chat kt chat box..saya dh buat..yahoo..hhehehee


qaseh:hahaha..takpelah..rezeki kite lain2..hehehe..redha je..itu berkongsi pengalaman..hehe

missbby said...

wahh..ramai jugak adik angkat eh..

zieyha said...

wah berduyun2 adik angkat ea..xpe sekadar kongsi kegembiraan..akak suka bca blog kamoo coz bnyak tol cerita2 dia..hahaha

zieyhasyin.blogspot.com said...

jgan lupa jengah blog akak tau :)

ateyn said...

ohh , anak tunggal ehh , hehe . patut laa banyak adik angkat , biaselaa tu :) nanti follow ehh blog kite :)

[ h a f i z ] said...

waaaaa, ramai nye adik angkat,,,
hfz x pernah pun ade abg angkat, or adik angkat, or kakak angkat. hahaaa

fify said...

wah untunglah nabil masuk list gak... niceee.. nak jdi adik angkat jugak blehhh.. hehe... :)

shusupian said...

ramai btul adik die..kakak xnak ke??..kalau free visit la blog Kak Shu tau.. shusupian.blogspot.com ..nice blog anyway.. rugi sbb baru tau aek ade blog.. keep writing..

Syahira Serjei said...

Abg.. Nk jdi adk angkt gak.. Hihi.. Email laa kite 19 tahun.. Syahiraserjei@gmail.com.. Whtsp 0193452074 ..